• Hall
  • Gästrum
  • Badrum
  • Köket
  • Vardagsrum

Visningslägenhet

Mija Kinning fick i uppdrag att inredda vårt visningshus i Åhus. Hon var med redan från start och valde allt från kök, kakel och golv till knoppar och tapeter. Målet var att skapa ett hem för en familj som vill flytta till något mindre. En familj där barnen har flyttat hemifrån och där det finns möjlighet för hemmet att vara anpassat efter parets egna behov och intresse.  

Mija valde en harmonisk färgsättning där neutrala färger fick utgöra basen. I hallen finns en vacker klinker i brun ton som möter och samspelar med den vitlaserade ekparketten på ett naturligt sätt. Känslan av välbefinnande och lugn infinner sig direkt.

I gästrummet har Mija inrett med en mindre bäddsoffa och en liten arbetsplats. Tanken är att rummet ska fungera både i vardagen men även när barnen eller vänner är på besök. I det stora sovrummet står sängen med en tygklädd gavel och med en vacker fondtapet. Rummet är verkligen inrett och designat för avkoppling och vila.

Gästtoaletten och badrummet går i samma ton för att skapa en röd tråd och det fantastiska kaklet ska påminna om trä och ger ett djup till rummet. Här har Mija löst förvaringen med ett högskåp från Ballingslöv för att djupet inte skulle ta för stor plats. I klädvården används öppna hyllor med snygga lådor och burkar för förvaring av allt nödvändigt från toalettpapper till klädnypor.

I köket har Mija valt en gedigen bänkskiva i trä som blir en vacker inredningsdetalj i rummet genom ett brobygge där bänkskivan möter parkettgolvet. Köksluckorna är vita och enkla och passar perfekt med stänkskyddets beiga färg. Köket har inretts med en mindre matplats i trä och med stolar i ljus skinnklädsel. Matplatsen för familjens långa och härliga frukostar. När vänner kommer på besök finns det ett stort matbord i den ljusa vinkeldelen i vardagsrummet. De stora fönsterpartierna har fått en mjuk inramning med vackra tyger som har hängts upp i taket för att ge husets redan höga takhöjd extra känsla. Huset är inrett med alla bekvämligheter och med stilsäkra färger för att hålla i tiden!

 I dagsläget har vi ett visningshus på Kärrsnäppevägen 15 i Jonstorp samt på Morängatan 16 i Veberöd/Annelund.